Home/INDUSTRIJA/PREHRAMBENA INDUSTRIJA

Prehrambena industrija

Brz napredak i razvoj tehnologije u prehrambenoj industriji doveo je do visokog nivoa integracije plastičnih polimera u ovom segmentu proizvodnje. Prisutnost industrijske plastike u mašinama za proizvodnju hrane je doprinela znatno efikasnijoj proizvodnji i izdrżljivosti ovih mašina što znatno povećava vremenske periode izmedju remonta. Komponente izradjene od plastičnih materijala zahtevaju saglasnost sa evropskim sertifikatima o bezbednosti (1935/2004/EC, 10/2011/EC and 2023/2006/EC) što naši proizvodi ispunjavaju.

POLUPROIZVODI ZA PREHRAMBENU INDUSTRIJU:

POLIACETAL
POLIAMID
TEFLON
POLIETILEN

GOTOVI PROIZVODI ZA PREHRAMBENU INDUSTRIJU:

Zupčanici i lančanici

Iako se koriste u većini drugih industrija, ovi proizvodi u prehrambenoj industriji moraju imati sve prehrambene sertifikate i zbog toga se prave od ekstrudiranog Poliamida i POM Poliacetala zbog odličnih mehaničkih osobina, ali prvenstveno zbog sertifikacije koje poseduju u dodiru sa hranom.

POGLEDAJTE

Roleri za transporter hrane

Najčešće se prave od POM Poliacetala i Polietilena 1000 zbog jako niskog koeficijenta otpora i otpornosti na habanje. 
Svi naši proizvodi koji se koriste u dodiru sa hranom imaju evropske sertifikate koji ovo dozvoljavaju.

POGLEDAJTE

Zupčanici za mašine za punjenje

Prave se od POM Poliacetala ili Poliamida. Usred jako visoke eksploatacije ovih mašina koje rade u 3 smene, ovi materijali pružaju jako dugačak rok trajanja. Ovi zupčanici su u konstantnoj rotaciji i zbog niskog koeficijenta otpora zadržavaju nisku operativnu temperaturu.

POGLEDAJTE

Daske i panjevi za sečenje mesa

Ovi proizvodi se prave od Polietilena 500. Polietilen iako je najjeftiniji medju polimerima u našoj ponudi je izuzetno žilav materijal i kao takav izuzetno otporan na udarce i sme da se koristi u dodiru sa hranom.

POGLEDAJTE

Radne ploče

Radne ploče se prave od Polietilena 500 i od POM Poliacetala. Mogu se fiksirati za razne površine fiksnom vezom ili zahvaljujući niskom koeficijentu otpora mogu biti klizne.

POGLEDAJTE